Sunday, 9 December 2018

Meraikan Sambutan Krismas dan Tahun Baru Di Royale Chulan Bukit Bintang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Okay... Sekarang ni kita sudah pun masuk ke bulan Disember iaitu sudah sampai ke penghujung tahun 2018. Selalunya lah kan bulan 12 ni, ramai lah yang bercuti bersama keluarga mahupun rakan-rakan. Tak kurang itu juga, ada dalam kalangan kita akan bawa keluarga pergi makan tempat menarik yang hebat dan sedap untuk dikunjungi. Sempena dengan perayaan Hari Natal atau Krismas dan juga Tahun Baru 2019, rakyat Malaysia sudah sinonim dengan perayaan dan sambutan dunia ini. 


Jadi, dengan perayaan yang boleh dikatakan besar itu, korang boleh turut sama meraikan kemeriahan ini dengan menikmati pelbagai hidangan makanan di Royale Chulan Hotel, Bukit Bintang Kuala Lumpur. Menakjubkan tatkala korang melangkah masuk ke dalam ruangan hotel yang indah ini. Bertempat di Sunflowers Brasserie Tingkat 1, kali ini hotel didedikasikan dengan dekorasi berlatarbelakang suasana rumah untuk memberikan korang rasa seperti menikmati hidangan di rumah sendiri. Pasti memberikan satu rasa selesa dan nyaman untuk korang berbual mesra sambil menikmati hidangan yang lazat.



Majlis sambutan Krismas merupakan aktiviti dan tradisi besar kepada hotel ini di mana ia akan bermula pada 24 Disember 2018 dengan pelbagai hidangan buffet yang disediakan bagi meraikan perayaan itu. Para tetamu yang datang juga boleh menginap di hotel bertaraf 4 bintang ini dan rasai suasana menginap di musim krismas. 


Makan Malam Sambutan Krismas

Seperti yang kita tahu, tak sah kalau sambut krismas tiada juadah makan malam dengan pesta tradisional yang penuh gemilang. Korang boleh turut rasai kehangatan di malam itu dengan menikmati bufet makan malam di Sunflowers Brasserie. Bufet Makan Malam akan menyajikan hidangan seperti

Appetizer
Smoked Salmon with Citrus Mayonnaise
Poached Tiger Prawns and Mussels on Ice
Mustard Dill Sauce

Salad Bar
Imported Green Salad
Sliced tomatoes with Basil Vinaigrette
Mixed Marinated Grilled Mushrooms
Mixed Bean Salad
Yellow Corn Kernels
Roasted Chicken Salad
Italian Seafood Salad
California Grape Salad with Crabmeat
Green Mango Kerabu
Greek Salad with Shrimps
Marinated Octopus Salad
Russian Salad with Squid Eggs

Soup
Cream of Tomato Soup
Garlic Bread
Assorted Bread and Butter

Hot Dishes
Butter Rice
Gratinated Seafood Thermidor
Baked Stuffed Crab with Citrus Sabayon
Potato Croquettes, Brussels Sprouts, Tomato Provencal and Baby Carrots
Oat Prawns
Teriyaki Beef on Grilled Pineapples
Baked Lasagna with Seafood Tomato Sauce

Carving Station
Roasted Turkey with Grape Honey Sauce
Roasted Whole Lamb
Italian Herbs with Marinated Lamb with Grilled Vegetables
Hot BBQ sauce and Mint Jelly

Pasta Corner
Italian Pasta with Napolean Sauce, Bolognaise Sauce, Carbonara Sauce, Condiments: Capsicum, Capers, Mlack Olives, Spring Onions, Chicken Ham and Cheese

Dessert
Christmas Fruit Cake
Vanilla Yule Log
Chocolate Yule Log
Almond Stollen
Tiramisu in Shooter
Orange Cinnamon Savarin
Christmas Cookies
Panettone and Pandoro
Bitter Dark Chocolate Mousse in Chocolate Cup
Praline Cheese Cake
Mince Pies
Christmas French Pastry
Christmas Pudding with Vanilla Anglaise
Gingerbread Men
English Trifle
Christmas Cinnamon Brulee
Assorted Puddings
Tropical Mix Fruits








Tidak dilupakan juga dengan sambutan Tahun Baru, korang juga boleh turut serta bersama keluarga dan rakan-rakan untuk menikmati hidangan yang menarik dengan penuh semangat melalui pilihan kegemaran sendiri di Makan Malam Bufet Tahun Baru

Semua Bufet Makan Malam sempena Krismas dan Tahun Baru ini berharga RM128 setiap seorang untuk dewasa manakala harga untuk kanak-kanak dan warga tua adalah RM70.

Perayaan yang sempurna dengan hidangan makanan yang lazat, Royale Chulan Bukit Bintang juga menyediakan Christmas Eve and New Year Eve Buffet Dinner, Christmas Eve and New Year Eve Set Dinner dan juga New Years Day Hi Tea



Menu-menu buffet ini kesemuanya disediakan oleh Chef Raja Kamaroszaman bersama rakan sepasukannya. Jadi, semestinya ia HALAL dan dijamin bersih. Tak salah jika kita ingin menikmati hidangan yang enak bersama keluarga di musim cuti sekolah ini. Tambahan pula, ada promosi bersempena musim perayaan ini. Bagi LeYa, ia merupakan satu keputusan yang bijak dan langkah yang jimat untuk bawa orang tersayang, keluarga mahupun rakan-rakan merasai keenakan makanan dengan harga berpatutan.




Memang macam-macam ada kan? Teruja tak tengok persembahan yang ditampilkan di atas? Kalau korang nak turut serta dalam menikmati hidangan menarik di Royale Chulan Bukit Bintang ni, boleh lah buat tempahan awal mulai sekarang.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari seperti yang tertera di bawah:-

Website

Facebook

Alamat
Royale Ball Room, Level 2,
Royale Chulan Bukit Bintang,
17-21, Bukit Bintang Street,
Bukit Bintang 55100 Kuala Lumpur.

Telefon
+603 2143 9898


Reaksi kOrang:

4 comments:

  1. memang teruja sangat tengok semua makanan tu! Datang perut kempis keluar macam mengandung 9 bulan kalau macamni sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahahaha... Lawak la sis ni.. Keluar dengan perut 9 bulan.. Hehe.. Memang terbaik la sis

      Delete
  2. Bahagianya leya dengan makanan tu, nampak sedap sangat semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Kan... Hancus diet kalau dah jumpa kepelbagaian hidangan mcm ni.. Hehehe...

      Delete

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com