Friday 31 July 2020

Manfaat Kesihatan Daging Berasaskan Tumbuhan Oleh Phuture Daging

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Tidak kira sama ada daging lembu atau kambing, umumnya daging merupakan antara jenis makanan yang sering diambil oleh kebanyakan individu. Namun, viral di media sosial tentang satu teknologi baharu yang memperkenalkan kita untuk mengambil protein tanpa daging lembu dengan menggunakan daging lembu berasaskan tumbuhan. 

PHUTURE, sebuah syarikat penyedia makanan daging berasaskan tumbuhan berkongsi dalam segala aspek dan faedah pengambilan diet yang sihat dan seimbang berasaskan tumbuh-tumbuhan kepada semua yang bakal dinikmati. Daging  lembu berasaskan tumbuhan itu juga dikatakan hampir sama dengan rasa daging lembu sebenar.


Tumbuh-tumbuhan sebagai alternatif daging hari ini bukanlah sesuatu yang pelik. Malah, kebanyakan rangkaian restoran terkenal seperti KFC sudah pun memulakan tumbuhan sebagai alternatif daging ayam bagi menyelesaikan masalah kekurangan stok mereka. Namun, hidangan ayam goreng berasaskan tumbuhan ini hanya boleh didapati di Atlanta.

Baik Untuk Alam Sekitar, Bagaimana Dengan Kesihatan Manusia?

PHUTURE pada mulanya hanya untuk meraikan kebaikan kepada alam sekitar dengan menjadikan sebahagian daripada permasalahan global mengenai kelestarian dan meningkatkan kesedaran mengenai ekologi persekitaran melalui produk mereka. 

Di PHUTURE, mereka percaya bahawa untuk memulihara bumi ini, kita sebenarnya perlu melestarikan masa depan. Antara misinya adalah mentakrifkan semula makanan dengan mencipta pelbagai produk berasaskan tumbuhan dan mencipta pengalaman tanpa menjejaskan nutrien penting dan rasa yang hebat dalam makanan.


Faedah Kesihatan Tumbuhan

Tumbuhan merupakan sumber yang kaya dengan banyak nutrien penting untuk kesihatan yang baik seperti vitamin, mineral, serat dan protein. Jadi, daging berasaskan tumbuhan boleh membantu kadar risiko yang lebih rendah kepada obesiti dan pelbagai penyakit seperti penyakit jantung, diabetes, keradangan dan kanser.

Oleh itu, daging lembu berasaskan tumbuhan yang dihasilkan PHUTURE Foods mampu menjadi pilihan kerana ia sepenuhnya bebas daging lembu dan 100% berasaskan tumbuhan. Selain itu, ia turut mengandungi 80% Less Total Fat, 70% Less Saturated Fat dan 50% Less Calorie berbanding daging lembu yang mempunyai berat yang sama.

Pengambilan daging lembu berasaskan tumbuhan boleh membantu kita mencegah penyakit berbahaya dan kualiti gaya hidup yang lebih sihat.

Jadi, tentukan semula daging lembu anda! PHUTURE daging lembu yang lazat disajikan dengan mudah untuk anda nikmati hari ini. 

Bagaimana PHUTURE Menghasilkan Daging Lembu Dari Tumbuhan

Pasukan R&D PHUTURE® dibina pada peringkat awal yang terdiri daripada saintis makanan berbakat yang terdiri dari seluruh dunia dan berpengalaman lebih dari 45 tahun dalam sains dan teknologi makanan, dari AS, China, Singapura, Malaysia dan banyak lagi. Pakar R&D PHUTURE telah mengenalpasti dengan menggabungkan jenis protein tumbuhan, karbohidrat, lemak sihat, warna semula jadi dan perasa semula jadi untuk meniru tekstur dan rasa daging lembu dengan fakta kesihatan yang baik.


Teknologi makanan yang komprehensif dan canggih telah mencipta kembali pengalaman sihat tanpa menjejaskan tekstur dan rasa asli. 


Di Malaysia, PHUTURE daging lembu ini turut membantu syarikat PKS tempatan seperti pemilik kafe dan restoran dalam menyediakan permasalahan protein berasaskan tumbuhan. Jadi, bagi yang mengamalkan diet kesihatan berasaskan tumbuhan, ini merupakan menu yang baik dan boleh dinikmati dengan memesan daging berasaskan tumbuhan. Pasti lazat untuk memenuhi citarasa anda!

Untuk maklumat lanjut mengenai PHUTURE Foods, boleh layari seperti yang tertera di bawah.

Website

Facebook

Instagram

Youtube

Wednesday 29 July 2020

Youtuber Terkenal, Sugu Pavithra Kembali Dengan Resepi Dalca Tulang Kambing

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Baru-baru ini kita dikejutkan dari Channel Youtube terkenal, Sugu Pavithra yang telah membuang kesemua video-video masakannya yang lalu dek sedikit salah faham mereka. Tapi LeYa taknak lah cakap tentang masalah tersebut. Sebab? Bagi LeYa setiap dari kita semua memang ada masalah. Jadi, tak perlu nak perbesarkan lagi.

Setelah beberapa hari menyepi, kali ini Sugu Pavithra muncul kembali dengan Resepi Dalca Tulang Kambing yang korang boleh tonton sendiri di channelnya.

Bahan-bahan juga ada disenaraikan di bahagian description.

Nak mudah, nahhh LeYa kongsikan video masakannya di bawah. 


Selamat Mencuba Semua!

Tuesday 28 July 2020

Dapatkan Kasut Orthotic dan Pemeriksaan Kaki di JennOrtho, Mid Valley Megamall

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

KAKI adalah salah satu anggota badan yang penting perlu diambil perhatian. Kaki bukan sahaja membantu kita dalam pergerakan seharian malah ia merupakan keseimbangan badan. Rata-rata hari ini, ramai pandang enteng atau kurang memberi perhatian terhadap penjagaan kaki mahupun tapak kaki. Selama hari ni kita merasakan yang tapak kaki kita normal sebab boleh berjalan seperti biasa. Tapi, anda kena sedar dan tahu yang tapak kaki tidak normal boleh menyumbang kepada banyak penyakit. Antaranya adalah sakit tulang belakang, lenguh badan dan lain-lain. Okay, jom ikuti sedikit pengalaman LeYa mengenai kesihatan tapak kaki yang anda harus tahu.


Sama seperti busana yang memerlukan penampilan yang cantik dan elegan, pastinya si pemakai turut tidak mahu mendedahkan keburukan yang ada pada kaki dan tapak kakinya. Jadi, sebelum ia menjadi lebih buruk, ada baiknya untuk anda berusaha pergi merawatnya yang boleh didapati di JennOrtho yang terletak di tingkat 2 Mid Valley.


JennOrtho ini diterajui oleh Dr Edmund Lee, pakar Ortotik dan Prostetik yang cukup terkenal di Malaysia. JennOrtho membantu anda menjaga kaki dengan memberi tumpuan kepada biomekanik dan menggunakan penyelesaian menyeluruh yang melibatkan produk ortotik, penjagaan kaki dan penjagaan kesihatan. 

Di JennOrtho, anda boleh membuat pemeriksaan pengimbasan kaki secara percuma. Ia turut menawarkan pemeriksaan kaki secara Perubatan Ortotik Custom 3D (3D Custom Medical Orthotics) yang mana ia adalah shoe inserts atau insoles yang direka khas dalam kasut anda seperti kasut sukan, kasual, pakaian, diabetic dan aktiviti khas. 3D Custom medical orthotics membantu kaki anda berfungsi dalam keadaan neutral yang optimum dan menghilangkan rasa kesakitan dari badan serta mengimbangi ketidakseimbangan di mana sahaja di bawah kaki, pergelangan kaki, lutut, pinggul dan punggung.


Dengan menggunakan kaedah pengesanan lanjutan, anda boleh yakin bahawa kaki anda mendapat rawatan terbaik yang ada. Dengan fokus pada penjagaan kasih sayang, Jenn Ortho juga merupakan pilihan yang tepat untuk masalah ortopedik kanak-kanak.


Setelah selesai membuat pengimbasan kaki, para pelanggan yang datang akan diberi sedikit konsultansi mengenai masalah kaki berdasarkan imbasan yang telah dilakukan. Kemudian, mereka di JennOrtho akan menyarankan tapak dalam kasut (insole) dan kasut yang bersesuaian untuk mengatasi masalah tapak kaki tidak normal itu.



Ada banyak insole yang boleh didapati di sini. Antaranya yang ready-made dan juga custom-made mengikut tapak kaki yang bersesuaian pada pelanggan. Memang menarik dan lengkap segalanya ada di sini. Korang yang nak tahu sama ada tapak kaki korang normal atau tidak, boleh kunjungi ke JennOrtho mulai sekarang.

Bersempena pembukaan rasminya pada 29 Jun lalu, JennOrtho ada menawarkan promosi kepada yang berminat untuk mendapatkan insole dan kasut.
  • Promosi Custom-made insole - Harga Asal : RM2399, Harga Promosi : RM2199
  • Promosi Insoles Ready-made untuk JennKids (dengan kasut) - Harga Asal : RM1299, Harga Promosi : RM899
  • Promosi Insoles Ready-made Dewasa - Harga Promosi : RM999
  • Promosi Keluarga : Beli 2 PERCUMA 1


Menarik kan! Jadi, tunggu apa lagi? Jom lah ke JennOrtho sekarang untuk menjalani pemeriksaan kaki dan mengetahui tahap penjagaan kaki dengan betul. Sebelum terlambat, jom mulakannya sekarang untuk menjaga kesihatan kaki kita.

JennOrtho
S-011, Second Floor, Mid Valley Megamall, Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur

Website

Facebook

Instagram

Waktu Operasi
10.00 pagi - 10.00 malam (setiap hari)


Friday 17 July 2020

Kisah Cinta Tiga Segi Oktovia Manrose Dalam Drama Bila Cupid Jatuh Cinta

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Bila Cupid Jatuh Cinta yang dibawakan khas oleh Vaseline telah pun mula bersiaran di TV3 pada 4 Julai 2020, setiap hari Sabtu selama satu jam pada pukul 9.00 malam. Drama penuh romantis yang mempunyai 10 episod ini diterbitkan oleh Orangetree Production dan diarahkan oleh Bahri Uma. Ia juga membariskan Aiman Hakim Redza dan Oktovia Manrose sebagai pelakon utama. Selain itu, turut menampilkan pelakon-pelakon popular seperti Elfira Loy, Ikmal Amry, Sham Visa, Sharmaine Farouk, Sharifah Husna, Bella Dowana, Dynas Mokhtar, Elizad Sharifuddin dan ramai lagi.


Sinopsis Bila Cupid Jatuh Cinta

Fira (Oktovia Manrose) menerima tugasan daripada bosnya, Puan Suraya (Sharmaine Farouk) untuk mencarikan jodoh untuk Dani, anak kepada rakan karibnya. Di saat bertemu Dani, Fira terjatuh hati pada Dani tetapi dia hanya menyimpan perasaannya untuk bersikap profesional sebagai ejen mencari jodoh.


Haris (Ikmal Amry), anak kepada Puan Suraya mula rasa bimbang kerana dia sebenarnya menyukai Fira dalam diam. Haris mula rasa tergugat dengan Dani. Kegagalan Fira untuk melawan perasaannya menyebabkan Fira tidak tentu arah. Malahan, Fira sanggup menemukan Dani dengan calon palsu agar dapat memberikannya lebih banyak masa untuk memenangi hati Dani.

Fira mula berubah untuk menepati ciri-ciri wanita idaman Dani. Calon yang dicarikan oleh Fira nampaknya padan dengan Dani apabila hubungan Dani dengan Sara (Sharifah Husna) bermula dengan baik. Fira rasa kecewa dan mula menerima hakikat cinta Dani tidak akan menjadi miliknya. Namun, Dani tidak mempunyai perasaan cinta terhadap Sara.


Dani bersemuka dengan Fira dan mengatakan dia tahu akan rancangan Fira yang sengaja mencarikan calon yang tidak sesuai untuknya. Fira menidakkannya dan mempertahankan diri dengan mengatakan Sara ialah calon paling sesuai untuk Dani. Pada masa yang sama, Haris telah meluahkan isi hatinya dan berusaha untuk memikat hati Fira. Apakah kesudahan kisah cinta mereka?


Jangan ketinggalan untuk menyaksikan Bila Cupid Jatuh Cinta yang dibawakan khas oleh Vaseline pada setiap hari Sabtu, pukul 9.00 malam di TV3 dan juga strim di laman portal www.tonton.com.my 

Ikuti juga tontonan secara online di link Youtube TV3 Malaysia di bawah

EPISOD 3
EPISOD 4
EPISOD 5
EPISOD 6
EPISOD 7
EPISOD 8
EPISOD 9
EPISOD 10