Isnin, 20 April 2020

Resepi Puding Biskut 3 Bahan Yang Enak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Timggal 4 hari sahaja lagi menjelangnya Ramadhan al-Mubarak. Di kesempatan ini, LeYa memohon ampun dan maaf jika ada terkasar dan tersilap bahasa. Okay... Masih mood cuti di PKP lagi. Jom! LeYa kongsikan dengan korang semua satu resipi desserts yang masih fresh dari ladang.. Hahaha... 


Resipi Puding Biskut 3 Bahan

Bahan-bahan:
10 keping Biskut Cracker (Jacob) - (direndam dlm air bagi lembut)
1/2 cawan susu pekat
2 biji telur

Cara-caranya:
1. Kisar telur dan susu hingga rata.
2. Toskan biskut yg direndam air tadi.
3. Masukkan ke dalam pengisar. Kisar seketika.
4. Kukus dalam 30minit.
5. Sejukkan at least 1jam. Siap!🤩


Mudah je kan! So... Korang boleh jadikan hidangan desserts untuk berbuka puasa nanti. Selamat mencuba😊

24 ulasan:

  1. simple gilerrrr! mesti sedap jugak kan!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye... Mudah dan taraa..dah siap. Rasa pun not bad.. Cuma 2nd try nanti nak double kan bahan die.. Bagi byk sikit.

      Padam
  2. weyyyyyyyyyyy.. senang nya resepi ni !! buat minum petang dengan kopi best ni.. nanti nak try lah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah... Senang sangat. Kejap je pun siapnya.. Hee..

      Padam
  3. Nampak senang ni...mula tgok gambar ingat puding jagung....thanks share resepi...nanti bleh cuba

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe... Kan.. Ramai pun igt puding jagung.. Tapi puding jagung dah buat hari tu dah.. Lain sikit

      Padam
  4. Wahhh sedapnya puding kat rumah ada semua bahan kita hehehehe nak kena cuba ni tambah nak puasa ni senang...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan.. Tu yang jadi rajin sebab bahan2 nya senang dan ade kat rumah ni

      Padam
  5. menariknya.. tak penah trpkir.
    memang dok ada biskot jacob sentiasa kat dalam rumah ni =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak puasa esok, boleh lah try buat nanti. Jadi desserts di hidangan berbuka nanti.. Hee..

      Padam
  6. Mmg sedap ni.. bulan puasa nnti lagilah bertambah2 selera hehe. Salam Ramadan mubarak buat Leya dan Otomen! :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Abg Khir.. Samalah juga. Salam Ramadhan buat abg khir dan keluarga

      Padam
  7. Nampak sedap. Boleh cuba buat sebab senang saja guna 3 bahan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul3x... Hehe.. Benda yang mudah2 ni memang LeYa seronok nak buat

      Padam
  8. mudah sangat. memang boleh buat untuk anak2 makan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye betul sis.. Mudah dan bahan-bahan pun rata-ratanya ada di setiap rumah.

      Padam
  9. sedap tuu dgn resepi mudah pulak tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye kak.. Tu yang jadi rajin nak membuatnya.. Hehe..

      Padam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com