Monday, 20 April 2020

Resepi Puding Biskut 3 Bahan Yang Enak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Timggal 4 hari sahaja lagi menjelangnya Ramadhan al-Mubarak. Di kesempatan ini, LeYa memohon ampun dan maaf jika ada terkasar dan tersilap bahasa. Okay... Masih mood cuti di PKP lagi. Jom! LeYa kongsikan dengan korang semua satu resipi desserts yang masih fresh dari ladang.. Hahaha... 


Resipi Puding Biskut 3 Bahan

Bahan-bahan:
10 keping Biskut Cracker (Jacob) - (direndam dlm air bagi lembut)
1/2 cawan susu pekat
2 biji telur

Cara-caranya:
1. Kisar telur dan susu hingga rata.
2. Toskan biskut yg direndam air tadi.
3. Masukkan ke dalam pengisar. Kisar seketika.
4. Kukus dalam 30minit.
5. Sejukkan at least 1jam. Siap!🤩


Mudah je kan! So... Korang boleh jadikan hidangan desserts untuk berbuka puasa nanti. Selamat mencuba😊
Reaksi kOrang:

24 comments:

  1. simple gilerrrr! mesti sedap jugak kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye... Mudah dan taraa..dah siap. Rasa pun not bad.. Cuma 2nd try nanti nak double kan bahan die.. Bagi byk sikit.

      Delete
  2. weyyyyyyyyyyy.. senang nya resepi ni !! buat minum petang dengan kopi best ni.. nanti nak try lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah... Senang sangat. Kejap je pun siapnya.. Hee..

      Delete
  3. Nampak senang ni...mula tgok gambar ingat puding jagung....thanks share resepi...nanti bleh cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Kan.. Ramai pun igt puding jagung.. Tapi puding jagung dah buat hari tu dah.. Lain sikit

      Delete
  4. Wahhh sedapnya puding kat rumah ada semua bahan kita hehehehe nak kena cuba ni tambah nak puasa ni senang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Tu yang jadi rajin sebab bahan2 nya senang dan ade kat rumah ni

      Delete
  5. 3 bahan je? Menarik ni 😊

    ReplyDelete
  6. menariknya.. tak penah trpkir.
    memang dok ada biskot jacob sentiasa kat dalam rumah ni =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak puasa esok, boleh lah try buat nanti. Jadi desserts di hidangan berbuka nanti.. Hee..

      Delete
  7. Mmg sedap ni.. bulan puasa nnti lagilah bertambah2 selera hehe. Salam Ramadan mubarak buat Leya dan Otomen! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Abg Khir.. Samalah juga. Salam Ramadhan buat abg khir dan keluarga

      Delete
  8. Nampak sedap. Boleh cuba buat sebab senang saja guna 3 bahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3x... Hehe.. Benda yang mudah2 ni memang LeYa seronok nak buat

      Delete
  9. mudah sangat. memang boleh buat untuk anak2 makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul sis.. Mudah dan bahan-bahan pun rata-ratanya ada di setiap rumah.

      Delete
  10. sedap tuu dgn resepi mudah pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak.. Tu yang jadi rajin nak membuatnya.. Hehe..

      Delete

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com