Thursday, 18 May 2017

Nikmati Makanan Sedap di Onde Onde Citta Mall

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Wah!!! LeYa sekarang ni dah macam Food Blogger pulak kan. Sana sini jalan-jalan cari makan. Entry pasal makan pun laju je menaip. Hehehe...

Okay lah... Kali ni LeYa nak bawak korang semua ke suatu tempat makan yang sangat unik dan memang best ni. Malam sempena Hari Guru tu, pulang sahaja dari pejabat, LeYa sekali lagi dijemput untuk Preview Buffet Ramadhan di Restoran Onde Onde, Citta Mall, Ara Damansara. Dari pandangan nama sahaja dah boleh terfikir kan semestinya masakan yang dihidangkan adalah masakan Melayu. Jadi, LeYa, Otomen dan beberapa rakan lagi masuk ke dalam untuk menikmati hidangan yang ada di situ.


Apa yang menarik tentang Restoran Onde Onde ni? 

Jom LeYa kongsikan sedikit. Onde Onde adalah 'Sharing Malaysian Flavours' untuk dinikmati oleh etnik dan bangsa yang berbeza. Matlamat Onde Onde adalah untuk membawa semua pengunjung yang hadir merasai kembali rasa nostalgia dengan setiap pengalaman makanan yang dihidangkan.

Jadi, Onde Onde meletakkan pengharapan kepada penyediaan rasa makanan yang hebat dan berkualiti untuk kepuasan pelanggan demi menaikkan kejayaan perniagaan mereka. Onde Onde juga percaya bahawa sajian makanan tempatan kepada rakyat Malaysia adalah memberi satu jangkaan tidak ternilai di mana rakyat Malaysia akan seronok dan bangga dengan makanan tempatan mereka sangat hebat. 

Masakan dari sumber bahan-bahan di seluruh Malaysia dapat membantu industri pembekal menghasilkan dan membekalkan secara ekslusif kepada mereka. Antaranya seperti 'Cincaluk' dan 'Gula Melaka' diperoleh dari tidak lain dan tidak bukan daripada negeri Melaka.


Konsep ruang yang santai untuk para pengunjung berehat sambil menikmati hidangan makanan yang dipesan, lebih-lebih di bulan Ramadhan ni. Berehat dan makan-makan bersama keluarga tersayang. Selain dari menu masakan Melayu, Onde Onde juga ada menyediakan makanan ala Barat yang menepati citarasa pelanggan untuk dinikmatinya.


Variasi pelbagai makanan yang dihidangkan untuk LeYa dan rakan-rakan menikmatinya. Antara makanan yang LeYa sangat suka untuk menghabiskannya adalah Curry Laksa Seafood dan Tauhu Bakar. Rasa kelainan di setiap masakan yang LeYa suka kan itu memberi  satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan sehingga hari ini. Tidak dilupakan juga hidangan kuih-muih seperti Pisang Goreng cicah kicap nya yang menarik tu. Walaupun ia boleh didapati di mana-mana sahaja, namun bagi LeYa, Restoran Onde Onde mengetengahkan kelainan dalam setiap masakannya. Korang pasti cuba singgah ke sini untuk menikmati juadah Buffet Ramadhan kali ini.

Inilah antara menu yang sempat kami makan sehingga kenyang. Alhamdulillah...

Chicken Briyani 

Emmm...jap3x..LeYa dah lupa nama minuman ni. Rasanya memang ummppphhh... Menyegarkan!!


Melihatkan suasana di restoran ni, korang boleh pilih untuk makan di bahagian dalam mahupun di bahgian luar. Di mana-mana sahaja korang boleh duduk. Dekorasinya sangat unik dan menarik seperti berada di kedai kopi zaman dulu. Pinggan mangkuk yang digunakan juga sebahagiaannya dari barangan lama yang rasa LeYa agak payah juga la untuk ditemui.

That's It!! Tauhu Bakar yang LeYa cakap sangat sedap tuh! Korang kena cuba tauuu...




Kalau korang nak singgah menikmati hidangan di Restoran Onde Onde ni, bolehlah follow step di bawah ni ye:-

Alamat:-

Onde-Onde Restaurant
G-49, Ground Floor, CITTA MALL,
No. 1, Jalan PJU 1A/48 Jalan PJU 1,
Ara Damansara.
GPS: 3.112670, 101.578494

(ikut jalan nak ke Subang Airport, nanti nampaklah Citta Mall sebelah kanan)


Onde-Onde Restaurant ni dibuka dari jam 7.00pagi hingga 11.00malam setiap hari. Kadang-kadang kalau weekend, Onde Onde ni buka sehingga 1.00pagi. memang ramai orang akan singgah dan keluar masuk ke restoran ni. Korang yang belum pernah cuba, mesti kena cuba tau... Jom!!! book tarikh dan masa yang sesuai untuk menikmati hidangan BUFFET RAMADHAN kali ini bersama keluarga atau rakan-rakan di Onde-Onde Restaurant. 
Reaksi kOrang:

0 beri komen di sini:

Post a Comment