Thursday, 25 October 2018

Kinder Bueno, Coklat Sedap dan Disukai Ramai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Siapa peminat coklat Kinder Bueno kat sini? LeYa antara salah seorang peminat coklat dan selalunya mesti ada stok coklat dalam peti ais. Yang pling menjadi kegemaran LeYa dah tentunya Kinder Bueno ni. Kalau dah rasa sekali dah jadi macam ketagih pulak, nak dan nak lagi.


Rehat tengah hari tadi, LeYa dikejutkan dengan satu bungkusan di meja. Buka sahaja dan tengok WoW! Coklat Kinder Bueno 3 serangkai di hadapan mata. Yummy!! Dapnyerrr kann...😁😁

Antara 3 jenis coklat Kinder Bueno yang LeYa terima ialah
  1. Kinder Bueno with Milk & Hazelnuts Original
  2. Kinder Bueno with Milk & Hazelnuts White
  3. Kinder Bueno with Milk & Hazelnuts Dark (Limited Edition)


Yang edisi terhad tuh kan, pekat betul rasa coklat dia. Ada sedikit lah rasa pahit coklatnya. Dah nama pun Dark kan.

Kinder Bueno ni sebenarnya berasal dan dibuat di kilang Ferrero Villers-Ecalles, Perancis dan Warsaw, Poland. Pada awalnya, ia hanya bueno berkembar yang mempunyai krim hazelnut. Tetapi setelah 2 tahun dan sasaran kanak-kanak amat menyukainya, ia terus ditambah lagi dengan nougat putih dan coklat putih. Kinder Bueno mula dipasarkan di Itali dan Jerman pada tahun 1990. 

Korang mesti rasa Kinder Bueno yang edisi terhad tu taw. Sedap sangat! 
Reaksi kOrang:

11 comments:

  1. Sedapnya coklat. Tapi tak boleh makan lagi. Baru buat minor surgery gigi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo...xpe..pantang dulu ye.. Nanti dah boleh makan, makan la sikit2... Semoga cepat sihat

      Delete
  2. Will always be my favoriteeeee

    ReplyDelete
  3. Coklat yang sentiasa diminati, kena grab kejap lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Pasti terliur kan.. Okay... cepat3x grab lah ye

      Delete
  4. rabia pun suka makan kinder bueno ni.sedap

    ReplyDelete

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com