Monday, 27 November 2017

Rasai Kelainan dan Pengalaman Baru di WOW KL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Terima kasih kepada semua pembaca blog lifestyle LeYa yang suka membaca dan menunggu kewujudan aktiviti terbaru LeYa. Okay... kali ni LeYa nak ceritakan tentang wujudnya WOW KL yang baharu di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur. Actually, dahulunya tempat ni dikenali sebagai Saloma Bistro. Dek kerana arus pemodenan, ia telah bertukar pengurusan yang baharu dengan wajah baharu serta konsep yang lebih segar, trendy dan menghiburkan.

Credit Picture: Best Restaurant To Eat

Wajah Baru Di WOW KL!

Kalau korang perasan lah kan di kawasan MaTiC, Jalan Ampang ni, di sinilah WOW KL berada menggantikan Saloma Bistro yang dahulunya amatlah nostalgik dan unik untuk diingati. Korang juga rajin-rajin kan lah diri untuk selalu datang ke sini melihat aktiviti persembahan dan pelancongan yang akan diadakan dengan perubahan 360 darjah. Itulah yang menjadi target WOW KL sebagai daya tarikan yang lebih teruja dan versatile di kawasan ini dari siang sehingga malam.

Credit Picture: Mr. Google

Menariknya di sini, WOW KL mengetengahkan konsep Arts Restaurant di mana ia menyajikan hidangan buffet dan juga persembahan tradisi pada setiap hari di waktu malam. Sungguh mempesonakan! Hidangan buffet tradisional Malaysia juga boleh didapati seperti roti canai, satay, cakoi dan lain-lain menu yang sangat lazat.




Bukan setakat itu sahaja. Anda juga akan dihidangkan dengan menu timur tengah pelbagai pilihan citarasa tempatan mahupun pelancong luar negara yang datang makan di sini. Antaranya yang sempat LeYa ingat ialah Nasi Saffron, Lamb Persian, Chicken Makhani, Jus Tomato, Stew Egg Plant, Shawarma Daging dan banyak lagi yang LeYa rasa semuanya memang sedap.




Lebih meriah lagi dengan makanan barat dan makanan kepada pengamal diet kesihatan seperti pelbagai jenis sayur dan pasta. Semestinya anda akan dapat nikmati makanan seperti Aglio-Olio, Roasted Chicken with Black Pepper sauce, Mix Vegetales and Garlic dan lain-lain lagi. Ia pasti akan membuatkan lebih ramai pelancong dari dalam dan luar datang ke sini untuk menikmati hidangan yang ada di sini. Memang awesome sangat kan!







Tak lengkap kan kiranya kalau tiada Kambing Panggang yang menjadi kegilaan semua tidak kira pelancong tempatan mahupun luar negara. Apabila tiba sahaja waktu kemuncak untuk pergi mengambil makanan, dah tentu-tentu ruangan kedai Kambing Panggang akan menjadi tumpuan sehingga berbaris ramai di sini. Tapi, LeYa nak cakap juga. Kalau korang tengok sendiri kambing yang disediakan bersama kuah black pepper tuh memang lah kan terus serbu cepat-cepat.



Ruangan terakhir yang akan menjadi santapan sebelum pulang dengan perut yang kenyang. Namun, tak bagi LeYa. Kerana minat yang mendalam dan memang suka sangat untuk merasai bahagian pencuci mulut, selalunya tempat ini yang menjadi tumpuan utama dahulu. Hahaha... #dessertlicious. Kat sini anda semua akan disaji dengan pelbagai pilihan pencuci mulut yang sangat menarik dari tempatan dan antarabangsa yang sememangnya juga sedap dan berpuas hati. Pilihan buat kanak-kanak juga ada disediakan iaitu ais krim pelbagai perisa dan ABC juga boleh didapati di sini.






Kalau anda nak tahu bukan setakat makan-makan sahaja yang anda boleh nikmati. Anda juga akan disajikan dengan Sports Bistro yang berada di bahagian luar ketika mula-mula nak masuk ke dewan atau bistro ini. Lebih santai dan relaks untuk melihat pemandangan luar sekitar KL sambil dialunkan dengan muzik band. Konsep cafe di luar yang membolehkan anda semua menikmati hidangan ringan-ringan di sana.


Bagi yang menikmati hidangan buffet di dalam bistro, anda juga akan disajikan dengan persembahan kebudayaan pada setiap malam. Para pelanggan akan dihiburkan dengan tarian tradisional yang popular di kalangan rakyat Malaysia yang sememangnya dikenali dengan pelbagai kaum. Antaranya ialah kaum Melayu dengan Tarian Zapin, masyarakat Cina dengan Tarian Kipas dan India pula dengan Tarian Merak. Memang sangat meriah dan happening ketika anda semua menjamu selera bersama keluarga atau rakan-rakan.

Jadi, LeYa memang syorkan lah sesangat kepada semua untuk mencuba di WOW KL ini yang menampilkan nafas baru kepada restoran Saloma Bistro. Maklumat lanjut untuk hargaada disediakan seperti di bawah: 

Harga sekarang
RM 110 nett per pax (dewasa) 
RM 70 nett per pax (kanak-kanak 6 - 12 tahun) 

Harga bermula 1 April 2018 
RM 130 nett per pax (dewasa) - NON MALAYSIAN 
RM 95 nett per pax (kanak-kanak 6 - 12 tahun) - NON MALAYSIAN 
RM 115 nett per pax (dewasa) – MALAYSIAN
RM 80 nett per pax (kanak-kanak 6 - 12 tahun) – MALAYSIAN

Jom merasai kelainan di WOW KL kerana ia dibuka pada setiap hari dari jam 12.00 tengah hari sehingga 12.00 malam. Yang penting, ia masih mengekalkan kebudayaan Malaysia yang unik dan menarik untuk ditonton kepada pelancong luar. LeYa dan tersuka dengan konsep baharu ni. 

Sila layari untuk lebih info di:- 
Laman web : www.Wowkl.my
Twitter : https://twitter.com/Wowkl
Tel : 03-2161 0122
Email : book@wowkl.my
Reaksi kOrang:

6 comments:

  1. Bestnyer klu dapat bwk family ke sini..makan makan makan jerkkkk

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Aah... Jom la kite pergi makan beramai2 kat sini.. Awak belanja.. hahaha...

      Delete
  3. Nampak lagi bertenaga dan meriah.. mmg wow! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah!!! Memang awesome... Jom buat makan-makan bersama blogger di sini..

      Delete