Friday, 10 April 2009

Spesifikasi Laptop yg aKu sayangi


Erm....salam sumer...Selamat petang..huhu....kaLi nie aKu lum dapat nAk masukkan ciTe aku di Perlis laGi r..member x upload gmbar lagi kAt emAiL aKu...so...hOpe kOrang tunggu ler nGan saBar yer...

aKu bOsan ler ptg ni...tak tau nak tuLis entri ape...Tapi tetibe ler aKu rase aku nAk bAgi sket spesifikasi laptOp aKu yg dAh bYk berjAsa ngan aKu ni...

Hari2 aKu akan lihat dan buKa laPtOp aKu...kat sini r aKu sLalu surf Internet...taPi keKadang aKu onLine kat PC aKu gAk....tgk r mcm ner...kEdua2nyer aKu sYg r....

SPESIFIKASI LAPTOP AKU BERMULA DENGAN:

FirstLy, bRand laPtOp aKu ni xde la canggih pun....aKu paKai Acer Aspire 3620.... Laptop aKu ni xde r mcm sesetengah org yg ade webcam....dAh ade ni pun Alhamdulillah...huhu...

Pas tuh, OS atau Sistem Pengoperasian aKu sTill gune Window XP ProfessionaL...xde haTi pLak aKu nAk cHange ke Vista...

Jenis utk pRocessor yg aKu gune ialah Intel Centrino...ade wireless LAN yg tElah disediakan..hehe...

And pe lagi aKu nAk cAkap ek...Saiz meMory aKu 768MB....masih gune DDR2 Ram....huhu....

Tambahan,mase aKu sem 6...aKu beLi xternaL hardisk 120GB utk simpan segala maKlumat aKu yg terLalu laa byk tu....huhu....brand xternal hardisk aKu tu Maxtor....Pas tuh aKu tamBah laGi mouse(tetikus ler) utk memudahkan aKu kLik ngan pantas....bRand mOuse aKu murah jer...cap aYam kOt..hikhik....mAde in China...

aKu tErsangat r syg kAt laPtOp aKu tu....ni r adiah daRi aYah aKu mase sem 2 aKu sTudy kAt PTSS, PerLis duLu....Dah hampir 3 tahun aKu ngan die.... Kalau die rOsak aKu gi repair... dAh beribu wooo duit aYah aKu abiskan utk laPtOp aKu tu....Macam2 ragam die tunjukkan... Tapi aKu saBar jer r nGan kerenAh yg ditunjukkannyer...huhu....dAh mcm manusia la plak.... Sebab tu lah aKu syg sangat kAt laPtOp aKu ni... kiRe pakwe aKu yg first r ni......hehe....

Lagi.....aKu tak r nak cakap pe lagi......kOrang see jer picture laptOp aKu kAt bawah ni ek....




Ni pictUre laPtOp aKu yg aKu syg tu....
Gambar PC aKu terLupe nAk upLoad laa...hehe..
Reaksi kOrang:

1 comment:

  1. menarik nie..ko telah meberi aku satu idea...

    buat satu tag yang menceritakan tentang laptop kesayangan anda...

    ReplyDelete