Khamis, 18 Februari 2016

Jana Pendapatan Dengan Emas

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Seringkali kita membaca emas adalah salah satu faktor yang digunakan untuk menjana pendapatan dengan mudah dan lumayan. Namun, adakah kita tahu cara terbaik untuk buat duit dengan emas.

Sembang-sembang di kedai kopi berkenaan emas. Terus tertarik untuk memilikinya. Tetapi tidak tahu caranya. Emas memang memberi pulangan yang baik untuk jangka masa panjang. Namun, tidak kurang juga yang mengambil kesempatan dengan menjalankan aktiviti SCAM dengan pelaburan emas.

LeYa Blog

Nak melabur emas???
Emas jenis apakah yang paling sesuai dan terbaik???
Sudah terlalu banyak pandangan yang kadangkala agak mengelirukan. Di sini, LeYa akan cuba berkongsi sedikit pemahaman secara umum mengenai pelaburan emas yang terbaik yang boleh anda jana pendapatan dengan emas.

LeYa mengharapkan perkongsian ini mampu memberi sedikit penjelasan tentang jana pendapatan dengan emas.

1. Emas fizikal atau bukan fizikal?

Sekiranya korang suka dengan emas fizikal dan tiada masalah untuk menyimpannya, LeYa sarankan untuk anda beli syiling emas dengan gold bar. Diingatkan, Jangan Beli barang kemas untuk pelaburan. Namun, jika berlaku masalah untuk menyimpan dan takut dirompak, LeYa sarankan pula simpanan dengan buka akaun gold saving. Kini, sangat banyak institusi bank yang menawarkan simpanan emas. 

Syiling emas dan gold bar pula korang boleh beli dengan Maybank, Kedai emas atau syarikat pelaburan emas seperti Zenith Gold. Kaedah nak beli pula. Korang perlu perhatikan perbezaan spread harga emas. Cari tempat yang tawarkan spread yang rendah supaya korang boleh maksimakan keuntungan. 

2. Takut nak simpan emas fizikal?

Rasa takut untuk simpan emas secara fizikal?
Kalau korang rasa takut, seperti yang LeYa sarankan tadi, buka akaun simpanan emas korang dengan Bank. Dah sangat banyak bank yang tawar akaun simpanan emas ini. Cuma, sebagai pengguna, cuba kita kaji sedikit isu halal haramnya sebab pelaburan emas yang virtual agak rumit untuk diperjelaskan.

LeYa Blog

Emas telah dianggap sebagai mata wang, komoditi dan pelaburan sejak beribu-ribu tahun yang lalu. Sama ada dalam mengejar kecantikan serta nilai, harga terus melambung tinggi di pasaran.Terdapat spekulasi di kalangan pelabur mengenai berapa tinggi harga emas akan meningkat dalam pasaran? Walaupun tiada siapa yang tahu, terdapat pendapat yang kuat menyatakan harga emas akan melambung tinggi di pasaran. Bank pusat mengekalkan Wang Kertas dan Emas sebagai simpanan. Menurut Majlis Emas Dunia buat kali pertama dalam satu dekad, Bank Negara mula membeli lebih banyak emas daripada jumlah yang mereka jual. Apabila Bank Negara mula bergerak jauh daripada mata wang kertas dan mengumpul lebih banyak emas, ia telah meningkatkan permintaan untuk logam berharga di pasaran emas antarabangsa, menyebabkan harga emas yang lebih tinggi. Permintaan dunia untuk emas, barang kemas dan tujuan industri memberi kesan kepada harga logam berharga. Setiap tahun kira-kira 78% daripada yang baru dilombong atau dikitar semula barang kemas emas, manakala 12% daripada permintaan untuk kegunaan perubatan dan industri. Dengan pendapatan yang semakin meningkat, ia menarik lebih ramai orang untuk memiliki emas fizikal. Dunia telah melihat peningkatan yang ketara dalam permintaan dan kenaikan harga emas di pasaran.

LeYa Blog

PELUANG MELIBATKAN DIRI DALAM 

PROGRAM SIMPANAN EMAS ZENITH GOLD BERTARAF GLOBAL

ZENITH GOLD KONSEP ETA YANG PERTAMA DI SPOT GOLD INDEKS DUNIA INI PASIF INCOME, AKTIF INCOME NANTI KITA CITER LAIN !

MODAL SERENDAH RM380...
TAK PERLU MAINTAIN ! 
TAK PERLU MAINTAIN !
SISTEM COMPOUNDING 0.5%-2% DAILY
TIADA HAD LIMIT PAKEJ, NAK OPEN ACC 10JUTA USD PUN BOLEH

kalau serius nk ubah lifestyle ke 360 degress
zenith gold pilihan yg tepat

zenith gold is 100% Genuine business, tak perlu MAINTAIN !!
Only a person with +ve thinking will successful in watever they do in their life..
ZENITHGOLDS mengamalkan formula & menawarkan 
"DAILY COMPOUND INTEREST/DIVIDEN".

Formula atau sistem ini yang menyebabkan simpanan kita terpaksa berganda setiap hari.

 Zenith Gold Investment, LeYa Blog

Siapa nak jana income pasif??
Modal RM 380++
Tak payah susah2 cari orang
Tunggu hasil selama 400hari
Dapat keuntungan dari modal yang dikeluarkan
Dapat Duit & Emas
PM kite sembang2 pasal ZenithGold
WHATSAPP/TELEGRAM : 017-6923085

1 ulasan:

  1. kena berhati hati dgn emas..sbb byk plasu..kalau dah beli pun, sebaiknya check di tmpt sptutnya.

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com