Saturday, 26 May 2012

Episod 1: Salam Perkenalan

Haii semua.... LeYa tetibe diberi ilham untuk menulis serba sedikit tentang novel kisah hidup LeYa. Dan muncul lah Episod Pertama LeYa pada pagi ini...


************************************
First keluar malam time tuh... Aku pun sebenarnya di ajak rakan. Mulanya tak nak... Ye lah.. sebab tak pernah keluar malam2... Tapi sebab nak jaga hati kawan, aku keluar lah jugak... Then, nak jadikan cerita kawan lelaki die bawak la seorang kawan.. Aku tak kenal pun mamat tuh.. Tapi mamat tuh asyik pandang aku jer.. Aku biarkan saje... Dia ada mata.. Biarlah dia pandang...

Kami pergi karaoke... Erm... time nih tetibe jer aku duduk sebelah "mamat" tuh. Aku pun tak perasan la kan. And tak ambil port pun time tuh.. Aku layan jer lagu ape yang aku nak... Lama gak karoke time tuh... Pas tuh, sekali lagi aku terkejut laa.. Sebab mamat ni ajak berduet... Nak sedapkan hati, aku ok jer... Erm... okay... Suara die memang boleh tahan... Suara aku??? tak lah sedap sangat pun... hahaha...

Selesai karaoke, kami jalan2 pusing Bandaraya Melaka. Aku tak tau kenapa aku tetiba bagi kunci keretaku pada mamat tuh dan suruh die drive. Aku cakap aku penat.. Die ok jer... And cara die drive pun ok.. Tak gelojoh sangat pun... Aku berbual2 dalam kereta dengan die... Kebetulan time tuh kami dua jer yang umur lebih kurang... Yang lain termasuk kawan aku masih muda lagi... Jadi, kami banyak menghabiskan masa berdua sahaja tanpa mengganggu kerenah kanak-kanak ribena...Hehehe...

Pandangan pertama terhadapa mamat ni tak lah hensem sangat pun. Die ni sangat kurus... Sampai ramai cakap tak cukup makan ker?? Mungkin time tuh, aku tak terfikir pun nak jadikan pakwe. Rasanya eloklah sebagai kawan.. Hehe... jahatnye aku kan... Kalau Mr. F tau ni...habislah saya... Maaf ye Mr. F... tak sengaja laa...

Lama kami berbual berdua. Terasa senang aku bersama dengannya. Macam-macam kisah kami kongsikan. Lewat malam baru dia hantar aku pulang. Aku terkejut lagi. Dia sanggup hantar aku naik ke tingkat tiga rumah aku sampai aku masuk rumah, baru dia turun semula. Dia cakap dah malam. Nanti apa2 jadi susah. Awak perempuan. Wah! baru kenal tapi dia jaga aku macam aku ni kekasih hati dia. hehe...

Aku ucapkan terima kasih dan masuk ke rumah dan berlalu pergi ke bilikku. Aku pun tidur setelah kepenatan seharian keluar.



>> Bersambung....

Reaksi kOrang:

3 comments:

  1. wow!! tahniah sbb ada karya sendiri cik LeYa...teruskan menulis :)

    ReplyDelete
  2. eh! mane ade hebat la... biase jer.. menulis hanya sekadar hobi di masa lapang..

    ReplyDelete