Saturday, 4 September 2010

Kisah Cuti Aidilfitri tahun 2010

Salam...entry kali ni stick sahaja di sini sehingga ke satu masa yang tak dapat LeYa beri tahu. Bagus juga ada blog ni. Dapat juga minta pendapat readers dan menambah kenalan...

Dah tinggal 5 hari untuk kita menyambut hari raya Aidilfitri, hari kemenangan kita setelah sebulan bersama Ramadan. Kejap jer rase nye kan. Tiada langsung rasa nye persiapan untuk Syawal kali ni. Erm...

********************************
Aku balik cuti raya tahun ni awal juga. Hari Khamis bersamaan 02/September/2010 dan lebih kurang waktu Malaysia 4.00Pm, aku dah sampai di perkarangan rumahku.. Arrgghhhhh.....lega rasenye dah sampai... Alhamdulillah...syukur ke hadrat Ilahi kerana aku selamat sampai ke destinasi yg ku tuju..

Letih badan semalaman tak tidur disebabkan study masih terasa keletihannya saat aku sampai di rumah. Namun, pabila mengenangkan yg aku dah sampai dan bersama keluarga, penatku hilang seketika.. Aku bahagia tak terkata saat itu.. Ermm....pulang ke kampung halaman menyambut Aidilfitri bersama orang tersayang memanglah sesuatu perkara yg menyeronokkan bagi semua orang.. Valentine balloons  Beating Heart  Jadi, aku hanya berehat di depan tv sambil menonton rancangan2 di bulan Ramadan al-Mubarak yg tinggal beberapa hari jer lagi untuk menjelang raya.

Erm... waktu hampir untuk berbuka.. Juadah makanan sudah terhidang di atas meja.  Wahhh.....banyak nyer... tak sabar rase menunggu azan Maghrib. Dah lame tak berbuka bersama keluarga.. Aku menunggu dengan penuh kesabaran dan kekhusyukan di meja sambil menyediakan apa lagi yg tidak cukup sebelum masuknya waktu berbuka..

Azan Maghrib berkumandang dari surau berdekatan. Ayah membacakan doa berbuka puasa. Dan, kami mendahulukan dengan makan kurma dan minum air bagi menghilangkan dahaga setelah seharian kehilangan tenaga. Fuuuhhhhh......best nye dapat minum..... lega rase tekak ni....huhuhu.... Bounce

Usai menunaikan fardhu Maghrib, aku berehat di depan tv sambil menonton cerita2 yg disiarkan.  Recliner hehehe...relax2 sambil me release kan otak setelah habis mid term...

Dan aku menonton sehingga jam di dinding menunjukkan angka 12... Ouch! aku dah mula rase mengantuk... Aku pun tutup semua suis dan lampu dan terus masuk ke bilik kesayanganku... Arrgghhhhhh............aku menggeliat dan memandang ke arah katil.. Wow! best nyer dapat tidur ni... Yeah! aku pun apa lagi...  Dreaming  layan tidur sambil mimpi kan yg indah2...

Pukul 5.00pagi, jam aku berbunyi dan aku pun bangun untuk bersahur... Arrrrggggghhhhhh..... Alarm Clock . Dah selesai semuanya, aku menunggu sehingga waktu azan Subuh berkumandang dan menunaikan solat subuh. Terasa badanku masih penat lagi. Aku bercadang untuk rehat. Alih2 aku dah tertidur rupanye...hehe...

Erm...panjang cite aku semasa pulang cuti hari raye kali ni... Apa2 pun aku nak ucapkan pada semua readers blog ni Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin sekiranya ada atau pernah melakukan kesilapan yg tak disengajakan.. Semoga Syawal kali ini memberi 1000 erti buat kita semua.  Lips



Reaksi kOrang:

0 beri komen di sini:

Post a Comment