Monday, 30 March 2015

Tips Jana Pendapatan Tanpa Modal

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

GST akan bermula pada 1 April 2015. Ramai di antara kita yang sudah pun tahu akan kenaikan harga bagi sesetengah barang. Nak ditolak, barang-barang tersebut merupakan barang keperluan. Namun, untuk membelinya kini sudah bertambah nilai duitnya. Nak tak nak terpaksa beli juga untuk keperluan harian. Merungut di sana sini. Jadi, daripada kita merungut sana sini, lebih baik kita cuba cari jalan untuk menambah pendapatan bagi menampung keperluan kehidupan yang semakin meningkat ini. 


Jom kita tengok apa cara yang mudah untuk kita jana pendapatan melalui media sosial yang kini kiat pesat membangun.

1) Nuffnang
Satu syarikat pengiklanan yang mudah dan boleh memberi kita untuk menjana pendapatan. Nak duit lebih, so kene kerja lebih. Bila sponsor berminat dengan blog kita, potensi untuk kita jana pendapatan akan lebih lagi. Setiap unique visitor, akan dapat lebi kurang 25sen. Minimum cashout adalah RM50. Bayangkan jika sehari kita dapat RM2, sebulan dah boleh dapat RM60. kan setiap bulan kita boleh cashout.

2) Hai-O Marketing
Syarikat Jualan Langsung seperti Hai-O menawarkan peluang perniagaan untuk mereka yang ingin menjana pendapatan. Hanya perlu mendaftar sebagai ahli dan kita terus boleh menjual produknya ke serata dunia. Oleh yang demikian, haruslah kita sedaya upaya membina hubungan dengan rakan-rakan dan ahli keluarga di samping mempromosikan kebaikan produk yang telah digunakan.

3) Jobdirumah
Jobdirumah ni antara affiliate program yang menawarkan pendapatan lumayan. RM25 untuk satu referral dan paling best, bayaran hari hari kecuali hujung minggu! Dan duit masuk secara auto ke dalam akaun ejen affiliate bila dah cecah RM20~! Jangan risau. Benda ni legit. Nak join jadi affiliate pun percuma je. Apa yang penting kena rajin promosikan pada orang lain. Jobdirumah adalah satu portal bagi orang yang nak cari kerja part time yang boleh dibuat di rumah. So, dalam ekonomi macam sekarang ni, portal begini memang sangat sangat diperlukan oleh kita. Hey! Buat kerja di rumah. Siapa taknak kan? Dan yang paling menariknya kerja kerja yang ditawarkan tu dibayar dengan nilai USD.

4) Jadi ejen Dropship
Kini, terdapat banyak program dropship ditawarkan di media sosial. Tidak perlu modal. Kita hanya tolong market product orang lain. Tapi, LeYa berpendapat, daripada market kan produk orang lain, lebih baik mantapkan lagi perniagaan kita sendiri. 
Reaksi kOrang:

1 comment: