Friday, 30 October 2009

Semalam.... Hari Ini.... Dan Esok...


Huh.....Penat giler wat subjek BITU 2913 - Bengkel 1.... Pe yg ade dlm subjek tu?? hahahaa... Dlm subjek tu aku kene wat satu system... Setelah dikaji, diselidik sehingga nak termuntah, aku pun wat la Hotel Management System. Fuuhhh...mcm2 dugaan yg aku terima... laptop aku down kejap la... maklum la..nak wat sistem bukannyer senang kan...

Tapi alhamdulillah...Pada Isnin bersamaan 26 October 2009 yg lalu, presentation Bengkel 1 pun bermula... Pergh....berdebar jantung rase nye nak present kat depan penilai.. dah la individu kan... lagi la darah gemuruh aku naik.........hehehe...


Dan.....saat tiba giliran aku.... aku memulakan bicara menyusun kata mempersembahkan projek pertama aku setelah bergelar pelajar di sebuah institusi teknikal terkemuka di Malaysia, UTeM... Not so easy to finish the project but I can do it.. So....it is not impossible if you want to do new work as long as you are open minded...

Setelah selesai keje2 tuh, aku pun hepi la sgt.... Sbb??? sbb keje tu aku xtido mlm menyiapkan projek bengkel aku tuh.... penat memang penat.. Tapi spt yg aku cakap la kan... Aku kan student... kene la terima sume keje2 or assignment yg diberi.... (jgn melawan ckp cikgu...nnti xberkat...huhuhu...)

Pas tuh, hari Khamis aku balik umah aku kat PD laa..ner lagi...huhu... Saje jer dah lame x balik umah.... Tapi aku anta adik aku kat Terminal Seremban dulu.. Die nak balik Klang... Adik?? Adik Ijan laa...housemate aku..huhu....aku memang pgil die adik sejak aku kenal die.... ntah la... aku pun tak tau nape die sowg jer yg aku pgil adik...

Dan minggu depan bermulalah pula aku untuk bertarung dgn kertas2 soalan....hehe... pe lagi kalu tak exam utk semester ni...huhu..mcm xfaham rules university kat malaysia ni... bile nak abis sem kan mesti ade exam... Dan rasenyer sume tempat same jer.... UK ker, Egypt ker... same jer...huhuhu....

First paper aku start 08 November 2009 - Bahasa Perancis
Pas tu 09/11/09 - Operating System
11/11/09 - Internet Technology
12/11/09 - Software Engineering
14/11/09 - Analysis of Algorithm

Ermmm.........pening2x...bile memikirkannyer... Tapi pe nk wat..memang kene tempuh pun sume paper tuh...huhu... 1st exam aku akan tempuh di sini... kalu duLu Diploma tapi kini dah lain.... maybe lagi susah la kot...Agak2nyer boleh tak aku kekalkan prestasi aku macam Diploma dulu. Hope boleh lah.....Aminnnnn................

hehehehehehehe...


Reaksi kOrang:

1 comment:

  1. wah ~ jealous tengok akak bljr pasal IT.. gua form6 kalo ok confirm ikut jejak akak ^@^

    ReplyDelete