Rabu, 5 Mei 2021

iQiyi Raikan Hari Raya dengan Drama Swe-eid Blockbuster bersama Crème De La Crème

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera...

Kolaborasi ikonik antara Sanrio bersama My Melody dan Little Twin Stars, Crème De La Crème (CDLC) dengan bangganya mengumumkan kemasukan mereka ke industri streaming hiburan melalui kerjasama baharunya dengan syarikat streaming dalam talian terhangat di Asia iaitu iQiyi.

Kerjasama hebat ini akan menyaksikan istimewa kumpulan petits gâteaux yang dikonseptualisasikan oleh pasukan kreatif iQiyi dan CDLC dalam mengilhamkan perjalanan cerita serta pelbagai emosi dari plot terbaru Drama Melayu Mega Blockbuster, 'Sabarlah Duhai Hati' dan 'Cukup Derita Itu'.

'Sabarlah Duhai Hati' yang baru sahaja ditayangkan itu dibintangi oleh pelakon utama terkenal Saharul Ridzwan dan Amyra Rosli. 'Sabarlah Duhai Hati' mengisahkan kehidupan seorang gadis remaja yang memberontak terhadap satu kenyataan di mana dia menjadi kakak kepada satu-satunya saudara kandungnya, seorang abang yang berusia 20 tahun. Kisah ini bertambah hebat dengan kematian ibu bapa mereka secara tiba-tiba, menjadikannya sebagai penjaga tunggal abangnya.

'Cukup Derita Itu' yang akan ditayangkan pada 6 Mei 2021 menampilkan para pelakon popular seperti Cha Cha Maembong, Ruhainies dan Hisyam Hamid. Drama ini mengisahkan sepasang kembar yang dibesarkan oleh ibu saudara mereka yang mana seorang dilayan bak puteri manakala seorang lagi dilayan seperti hamba. Plot semakin menebal apabila cinta kembar yang bernasib baik mempunyai perubahan hati dan mengejar kembar yang lain. 

Kedua-dua drama ini amat bertepatan dengan bulan Ramadan dan perayaan Hari Raya yang bakal menjelang tiba.

Diilhamkan oleh intensiti jalan cerita dan pelbagai emosi dari plot berlainan, CDLC dan iQiyi dengan bangganya mempersembahkan drama berjudul Petits Gâteaux: Kuih Swe-eid.

Petits Gâteaux: Kuih Swe-eid

Mencerminkan pelbagai emosi dari dua drama blockbuster, 'Swe-eid Kuihs' terdiri daripada pelbagai 5 'Kuih' yang berbeza yang akan membawa anda pada pengalaman gastronomi yang penuh emosi dan sengit ketika menikmati dan menemui pelbagai lapisan dan rasa di setiap kuih tersebut. Dan plot berpusing di sini? ‘Kuih’ ini dibuat dengan tangan yang rumit agar kelihatan seperti ‘kuih’ tradisional yang kita semua biasa tetapi sebenarnya terbuat dari pelbagai perisa ais krim semula jadi dan bukan tepung!

Kuih Bangkit: gabungan ais krim mawar dan sorbet lychee yang harum dan buah dengan coklat putih.

Kuih Puteri Ayu: komposisi penyegar ais krim pandan kaya organik, ais krim kelapa muda dan sorbet serai.

Kuih Talam: perkahwinan ais krim jagung manis, ais krim kelapa segar dan kacang panggang yang harum.

Kuih Kosui: kelazatan ais krim ubi jalar ungu Jepun yang dilengkapi dengan ais krim kelapa hangus, selai gula melaka dan kelapa kering.

Onde-onde: harapkan ledakan gula melaka ketika anda menggigit bola ais krim pandan kaya organik ini, kelapa dan seimbang dengan sedikit sorbet halia.

 

"Kolaborasi tonggak ini menandakan pelayaran kami ke dalam dunia hiburan hiburan yang progresif. Dan untuk mempunyai syarikat penstriman dalam talian hiburan terhangat di Asia - iQiyi sebagai rakan kongsi kami semasa kami membuka tonggak ini, kami sangat rendah hati. Bersama dengan bakat luar biasa iQiyi, kami sangat gembira dapat berkongsi 'Kuih' yang kami buat khas dengan rakan-rakan Melayu dan bukan Melayu yang indah semasa kami menyambut Hari Raya dengan mereka dengan berpesta dan menonton dua drama blockbuster itu dengan orang yang kita sayangi yang lain. ”, teruja Lio Lim, pengarah urusan CDLC.

“Kerjasama iQiyi Malaysia dengan makanan pencuci mulut artisanal terbaik di Malaysia adalah satu lagi langkah maju untuk menjadi syarikat streaming video yang komited untuk menjadi Rumah hiburan Asia yang dikasihi oleh setiap isi rumah di Malaysia. Kerjasama khas antara CDLC dan iQiyi ini membantu memperkayakan pengalaman penonton kami dalam menikmati drama Melayu yang terbaik. " kata Dinesh Ratnam, Pengurus Negara iQiyi untuk Malaysia, Singapura dan Brunei.

 

Sepanjang Ramadan ini, ahli VIP iQiyi boleh menonton drama Melayu menarik ini satu jam selepas siaran TV. Sementara pengguna percuma iQiyi boleh menontonnya 24 jam kemudian. Tonton drama kegemaran anda bersama ais krim Swe-eid Kuihs bila-bila masa dan di mana sahaja.

Swe-eid Kuihs’ boleh didapati di Crème De La Crème:

>>Flagship outlet

35G, Ground Floor, Jalan SS21/60 Damansara Utama, 4700 Petaling Jaya

Tel: +60 12-281 5123

Sun – Thurs: 11.30am – 10pm

Fri & Sat: 11.30am – 11pm


>>2 nd outlet

163 Retail Park, Ground Floor, 8 Jalan Kiara, Mont Kira, 50480 Kuala Lumpur

Tel: +60 17-317 0823

Everyday: 11.30am – 10pm


>>3 rd outlet

203C, Jalan Hutton, George Town, 10050 George Town, Pulau Pinang

Tel: +60 4-228 1884

Mon – Thurs: 12pm – 10pm

Fri – Sun: 12pm – 11pm


Online Delivery: https://cdlc.beepit.com

5 ulasan:

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com