Ahad, 28 Mac 2021

Inspirasikan Pelbagai Cetusan Ilham Deko Rumah Anda Dengan Design Collection IDW Design & Build

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera...

Inspirasikan Pelbagai Cetusan Ilham Deko Rumah Anda Dengan Design Collection IDW Design & Build | Sebagai pemilik rumah baru, antara impian yang ramai pemilik rumah inginkan adalah menukar kediaman sedia ada dari biasa-biasa kepada hiasan dalaman yang 'wow'. 

Dalam artikel kali ini, LeYa ingin berkongsi dengan korang semua tentang sebuah buku dekorasi yang boleh membantu korang dalam mentransformasikan kediaman korang tampak lebih elegan, moden dan mewah gitu. 

Kepakaran Deco yang ada dalam buku ini ia lengkap dengan drawing untuk setiap design. Memang LeYa dan suami a.k.a. Mr. Otomen Taro suka dengan rekaan dalaman dan terinspirasi dengan buku ni.

Cabaran Membina IDW

Dalam setiap pembinaan sesuatu rekaan, pasti ada cabaran dan halangannya. Jom kita tengok bagaimana pengasas mendepani cabaran dalam membina IDW.

Memulakan syarikat pembinaan dan reka bentuk dalaman, IDW Design & Build (IDW) pada tahun 2007, ketika masing-masing berusia 21 tahun. Ketika itu masing-masing baru menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam.

Penubuhan syarikat didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk sebuah banglo yang bernilai EM1.7 juta. Pada usia 24 tahun, pasangan ini, Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70k. Projek ini mengambil masa selama setahun untuk disiapkan. Disebabkan kurang pengalaman dan faktor umur yang masih muda, pasangan ini seringkali ditipu oleh kontraktor dan berhadapan dengan bebanan hutang. Tekad dan keazaman yang kuat menjadi pembakar semangat buat pasangan ini menyambung pengajian ke peringkat Ijazah Sarjana, dan seterusnya ke peringkat Sarjana. Dalam masa yang sama menguruskan perniagaan IDW.

Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah dalam salah satu subjek di Sarjana akibat kurang memberikan komitmen masa dalam pembelajaran. Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan dan akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian. Pasangan ini mendirikan rumahtangga pada tahun 2012 setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalam dunia perniagaan. Mereka meneruskan tekad untuk membina empayar IDW walaupun terus berdepan pelbagai cabaran dan rintangan serta menanggung liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.


Tragedi Kebakaran

Pengalaman ngeri yang membuka minda Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW. Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hampir meragut nyawa Lokman Hakim dan keluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api. 

Bertitik tolak dari tragedi itu, menjadi 'push factor' untuk pasangan ini mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW. Tekad mereka untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.

Fenomena Covid

Tahun 2020 menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan juga seluruh dunia dengan penyebaran virus COVID. Akibatnya seluruh negara berhadapan 'total lock down' dan semua individu hanya duduk di rumah.

Bersikap sentiasa bersedia mendepani apa juga cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk berhadapan dengan pelbagai kemungkinan. Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji semula kemungkinan yang sukar diramal dan bersiap sedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik. Disebabkan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan. 

Kesannya, permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang lebih selesa untuk bekerja, belajar dan menghabiskan masa bersama keluarga. Disebabkan 'New Normal' mencetuskan inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan Design Collection.


Servis Eksklusif dan Harga Yang Perlu Dibayar

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang kian diyakini, IDW berjaya mencipta ruang tampil mewah dalam setiap projek yang berjaya disiapkan. Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati cita rasa pelanggan, membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi. Malah IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai pemilik kediaman dalam mengenalpasti cita rasa dan rekaan yang berkualiti.


Servis reka bentuk di IDW bermula dari RM6k kadangkala mengehadkan kesedaran kepada semua pemilik. Dengan adanya Design Collection, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga yang sangat mampu milik. 

Buku Design Collection menawarkan 200 pilihan reka bentuk dan gaya untuk setiap ruang kediaman, lengkap bersama lukisan pelan, visual 3 dimensi berserta rujukan gambar konsep sebagai sumber inspirasi.


Hasil deko dari IDW ni memang cukup memuaskan. LeYa memang teruja dan rasa keunikan yang ada setelah membelek naskhah buku ni. Memang menjadi sumber inspirasi dalam penataan setiap ruang yang ada di kediaman LeYa. 

Haa!! Kalau korang masih tercari-cari nak design rumah lebih-lebih lagi nak menjelang Raya ni, jom dapatkan promosi IDW sekarang!

DAPATKAN "PLUG & PLAY" INTERIOR DESIGN BOOK PERTAMA DI MALAYSIA
RAYA PROMO RM397 ( HARGA ASAL : RM2897)

Website

Instagram


#bestinteriordesigninmalaysia #houseinteriordesigninmalaysia #interiordesigninmalaysia #interiordesigninselangor #interiordesigninshahalam #idwdesign&build #interiordesignkualalumpur #interiordesignfirminmalaysia #topinteriordesigninmalaysia #topinteriordesigninselangor #topinteriordesigninshahalam #homeinteriordesign #minimalisthousedesign #modernhouseinterior #bohoroomdecor #bohemiandecor #contemporaryinteriordesign #houseinteriordesigninselangor #aestheticbedroom #livingroomdesign #bedroominteriordesign #freeinteriordesign #Interiordesignbumiputra #outdoordecor #famousinteriordesigners #famousinteriordesignersinmalaysia #artdecointeriordesign #3droomdesign #decorationdesign #interiordesigncompanyinmalaysia #interiordesigncompanyinselangor #interiordesigncompanyinshahalam #interiordesignnearme

0 beri komen di sini:

Catat Ulasan

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com