Ahad, 9 Mac 2014

Let us pray for MH370

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sibuk sana sini di media sosial tentang isu tumpuan hangat misteri kehilangan pesawat MH370... Semua berita tertumpu tentang kehilangan pesawat itu... Dan sehingga kesaat ini masih tidak tahu kesahihan tentang pesawat itu dan apakah sebenarnya yang terjadi...

Akhbar Mirror melaporkan 2 daripada 227 penumpang pesawat MH370 masih gagal dikesan, menggunakan dokumen curi. Penumpang terbabit telah menggunakan dokumen milik warga Austria, Christan Kozel, 30 tahun dan Luigi Maraldi, 37 tahun yang berasal dari Cesena, Itali. Mereka dilaporkan telah menghubungi ahli keluarga mereka dan mengesahkan tidak berada di dalam pesawat tersebut.

Pesawat MH370 dilaporkan hilang dari radar dan paling menyedihkan apabila ada baby ye kawan2... Dapat LeYa bayangkan macam mana perasaan ahli keluarga penumpang pesawat MH370 sekarang ini..

Pelbagai spekulasi yang tombul dan macam2 berita yang keluar. Apapun kita doakan yang terbaik untuk mereka semua yang berada dalam pesawat itu. Khabarnya negara jiran kita Singapura pun turut menghulurkan bantuan dan kesan tompokan minyak yang terdapat pada laut sedang dikaji atau dianalisis. Semoga misteri kehilangan MH370 ini dapat diselesaikan dan diketahui secepat mungkin. Semestinya pihak keluarga para penumpang pesawat itu tidak senang duduk dan tak boleh tidur malam dengan kejadian mengejut ini. Hanya mampu berdoa kepada Yang Maha Esa agar dipermudahkan segala urusan. 

Let us pray for MH370 peeps!!! 

3 ulasan:

  1. macam tersama pula entri kita... ^_^ yup let us pray for MH370

    BalasPadam
  2. Ahahaa... mungkin la kot... hehe..

    BalasPadam
  3. Hanya doa yang dapat dihulurkan.. semoga segalanya selamat.. T_T

    BalasPadam

Untuk sebarang pertanyaan, pengiklanan, tajaan, kolobarasi dan jemputan boleh hubungi LeYa melalui email anagurlz87@gmail.com